top of page
  • Writer's pictureAdam

Najmódnejšie farby roku 2023

Rok 2023 sa nesie v znamení návratu k prírode. Ak chcete vidieť, akými farbami vymaľovať steny v byte, aby ladili s prichádzajúcimi trendmi, určite si prečítajte náš článok na túto tému, môžete si tiež overiť, aké štýly interiéru kraľujú tomuto roku.


Pokoj v duši

Byt alebo dom je akýmsi bezpečným priestorom, kde chceme tráviť čas tým, čo nás baví, a tiež oddychovať napríklad po náročnom dni v práci. Trendy v tomto roku sa zameriavajú najmä na potrebu oddychu a blízkosti prírody. Najmódnejšie farby roku 2023 nám umožnia vytiahnuť z interiéru to najlepšie a zároveň budú skvelým základom pre zábavu s dizajnovými doplnkami.


dizajnové doplnky

Trendy reagujú na potreby ľudí, takže všetko, čo je momentálne v móde, je akousi požiadavkou kontaktu človeka s prírodou.


Béžová

Béžová je spolu s odtieňmi sivej jednou z najbežnejších farieb v interiéroch. V našich domácnostiach je tento odtieň bežný, pretože je ideálnym základom a ľahko sa kombinuje s inými farbami. Pri tejto farbe stien sa pri výbere interiérových doplnkov môžete vyblázniť aj s jasnými odtieňmi. V roku 2023 stále kraľuje táto ladná farba a určite zapadne do trendu blízkosti prírody a pokojných farieb.


béžový odtieň


Karamelová

Farba, ktorá doteraz nebola taká populárna ako béžová či zelená, je určite karamel. Aj keď to pre niekoho môže znieť tajomne, stačí si pomyslieť na nadýchanú srsť domáceho maznáčika. Vďaka teplému odtieňu je tento náter ideálny do miestností, kde chceme dosiahnuť efekt útulnosti, teda do spálne alebo obývačky. Vzhľadom na to, že táto farba je o niečo tmavšia, v malých miestnostiach môže byť použitá ako intenzívny akcent na jednej stene.


Tlmená zelená

Zelená farba bola už v predchádzajúcej sezóne jednou z najtrendovejších farieb. Tak tomu je aj v roku 2023 – tentokrát sa však vzďaľujeme od jeho intenzívnej či tmavej verzie, najčastejšie sa objavuje v tlmených odtieňoch – odkazujúcich na farby lesa a prírody. V interiéri s takouto farbou si jednoducho oddýchnete a budete sa venovať svojim obľúbeným činnostiam. Farba dobre zapadne ako dominantná farba v miestnosti, ale aj ako farebný akcent na jednej či dvoch stenách.


zelené odtiene

Samozrejme záleží na Vás, či sa chceme držať aktuálnych trendov alebo sa rozhodneme pre iné riešenia. Pretože v konečnom dôsledku v daných miestnostiach strávite najviac času a najdôležitejší je Váš subjektívny pocit. Ak sa však rozhodnete meniť farby na stenách bez ohľadu na farbu, maľba by mala byť precízna, aby Vás efekt mohol tešiť každý deň. Preto sa oplatí využiť služby profesionála, v takom prípade môžete využiť platformu s databázou špecialistov ponúkajúcich maliarske služby vo vašom meste. Cenu maľby si navyše môžete zistiť vďaka online kalkulačke.

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page