top of page
  • Writer's pictureAdam

Najmodernejšie štýly interiéru v roku 2023

Ak ste v štádiu plánovania zmeny interiéru alebo zariaďovania nového bytu, mali by ste vedieť, aké trendy budú kraľovať v roku 2023. V trendoch bude badateľný návrat k prírode a jednoduchosti. Designéri odporúčajú použitie prírodných materiálov, ako je drevo, kameň, ľan alebo bavlna, čo vám umožní vytvoriť teplú a útulnú atmosféru. Tomuto trendu budú zodpovedať aj farby, dominovať bude béžová, šedá a odtiene zelenej. V roku 2023 nebude priestor pre prílišné dekorácie, ale dôraz sa bude klásť na funkčnosť a ergonómiu. Pozrite si niekoľko príkladov implementácií, ktoré zapadajú do aktuálnych trendov.


Príroda


Tento štýl, podobne ako štýl boho, je založený na použití prírodných materiálov ako je drevo, kameň, ľan a bavlna. Cieľom je vytvoriť útulnú a vrelú atmosféru, ktorá Vám pripomenie blízkosť prírody. Tomuto štýlu dominujú svetlé, prírodné farby a jemné vzory imitujúce napr. drevo alebo kameň. Nábytok v štýle prirodzenej elegancie je často ručne vyrábaný, čo mu dodáva jedinečný charakter. Na stránkach interiérových designérov si môžete ľahko prezrieť množstvo realizovaných projektov, ktoré zapadajú do trendov súvisiacich s prírodou.


boho štýl v interiéri


Minimalizmus


Minimalizmus je štýl, ktorý sa zameriava na funkčnosť a kvalitu. Cieľom tohto štýlu je obmedziť počet predmetov v miestnosti na úplné minimum, čo vám umožní zamerať sa na kvalitu a funkčnosť. Minimalizmu dominujú svetlé, tlmené farby, jednoduché a ekonomické formy nábytku a nedostatok prebytočných dekorácií. Vďaka tomu sa miestnosť stáva priestornou, estetickou a vedie k oddychu a relaxácii nielen v spálni.


minimalizmus


Loft


Loftový štýl, teda industriálny, bude aj v roku 2023 veľmi populárny. Vyznačuje sa surovými, no zároveň elegantnými interiérmi, ktorým dominuje tehla, betón a oceľ. V takomto interiéri sa často nachádzajú recyklované prvky, ako napríklad starý stroj alebo prepravka na ovocie. Loft je dokonalý štýl pre ľudí, ktorí oceňujú originalitu a originálne riešenie.


loft


Neobvyklé riešenia


V interiérovom designe sa stále častejšie objavujú moderné technológie, vďaka ktorým je inteligentnejší a funkčnejší. Tu je niekoľko príkladov moderných riešení, ktoré budú módne v roku 2023:


1. Inteligentné osvetlenie - vďaka inteligentným žiarovkám a ovládačom je možné presne prispôsobiť intenzitu a farbu svetla potrebám užívateľa. Inteligentné osvetlenie umožňuje jednoduchšiu a pohodlnejšiu správu osvetlenia v celom dome či byte.


2. Automatizácia - do systému automatizácie je možné integrovať stále viac domácich spotrebičov, ako sú žalúzie, závesy alebo klimatizácia. Vďaka tomu má používateľ nad týmito zariadeniami plnú kontrolu z jedného panela alebo pomocou aplikácie v smartfóne.


3. Bezdrôtové technológie - čoraz častejšie sa objavujú riešenia, ktoré umožňujú bezdrôtové ovládanie domácich zariadení. Vďaka tomu môže používateľ ovládať osvetlenie, kúrenie alebo žalúzie, bez toho, aby musel používať tlačidlá či diaľkové ovládače.


4. Inteligentné bezpečnostné systémy - stále častejšie sa vyskytujú inteligentné bezpečnostné systémy, ktoré umožňujú automatickú detekciu a reakciu na rôzne hrozby. Vďaka tomu má užívateľ plnú kontrolu nad zabezpečením svojho domova či bytu.


5. Inteligentné monitorovacie systémy - existujú riešenia, ktoré umožňujú sledovať interiér pomocou kamier a zmyslov, ktoré umožňujú sledovať teplotu, vlhkosť.


Moderné


Modernistický štýl, vyznačujúci sa jednoduchosťou, funkčnosťou a minimalistickým designom, bude aj v roku 2023 veľmi obľúbeným. Interiéry zariadené v modernistickom štýle sa vyznačujú jasnými farbami, jednoduchými formami a bez nadmernej dekorácie. Nábytok v modernistickom štýle sa často vyznačuje geometrickými tvarmi a je vyrobený z moderných materiálov. Tento štýl je ideálny pre ľudí, ktorí ocenia jednoduchosť a eleganciu.


moderný štýl interiéru

Suma sumárum, rok 2023 prinesie mnoho nových trendov v interiérovom designe, vďaka ktorým bude mať každý možnosť vytvoriť si jedinečný interiér. Je však dôležité mať na pamäti, že každý interiér by mal byť prispôsobený individuálnym potrebám a vkusu jeho užívateľa. Pokiaľ potrebujete poradiť s výberom farby pre svoj interiér, neváhajte vyplniť nezáväznú cenovú kalkuláciu na našich stránkach a naši skúsení profesionáli vám radi poradia.




0 comments
bottom of page