top of page
  • Writer's pictureAdam

Bohémsky štýl: Sprievodca na dosiahnutie dokonalého interiéru v štýle Boho-Chic

Bohémsky štýl, známy aj ako boho-chic, je o prijatí individuality a opustení tradičných pravidiel interiérového designu. Tento jedinečný a eklektický štýl je inšpirovaný zmesou kultúrnych, umeleckých a prírodných prvkov, vďaka čomu je perfektnou voľbou pre obývaciu izbu, ktorá odráža vašu slobodomyseľnú osobnosť. Prinášame návod, ako dosiahnuť dokonalý bohémsky štýl vašej obývacej izby.


bohémsky štýl

Kombinujte vzory. Jedným z charakteristických znakov bohémskeho štýlu je použitie výrazných vzorov rôznych druhov, takže sa nebojte kombinovať rôzne tvary a textúry. Nebojte sa inšpirovať a vyberte si z kvetinových cez kašmírové, tribal až po batikované vzory. Môžete si vybrať rôzne motívy, ktoré reprezentujú váš osobný štýl a vytvárajú vizuálne zaujímavý a dynamický vzhľad.


Používajte prírodné materiály. Prírodné materiály ako drevo, tkané povrázky a tkané textílie sú ideálne na vytvorenie bohémskeho pocitu v obývacej izbe. Vyberte si predmety ako ratanový nábytok, koberčeky a prútené koše, ktoré priestoru dodajú textúru a teplo.


Pridajte kultúrne prvky. Bohémsky štýl je silne ovplyvnený rôznymi kultúrami po celom svete, nebojte sa inšpirovať rôznymi kultúrami a tieto aspekty kombinovať. Zvážte pridanie predmetov, ako je marocký puf, indické tapisérie alebo turecké vankúše kilim, aby ste miestnosti dodali tradičnú, ale nadčasovú atmosféru z rôznych kútov sveta. Koberce rôznych veľkostí, tvarov a materiálov podčiarknu celkový dojem z interiéru.


boho-chic

Vyzdobte interiér rastlinami. Izbové rastliny a kvety sú dôležitou súčasťou bohémskej výzdoby, prinášajú život a energiu do obývacej izby, sú ideálne na vytvorenie sviežej a tropickej atmosféry v miestnosti.

Experimentujte s osvetlením. Ak chcete dotvoriť bohémsky vzhľad obývacej izby, experimentujte s rôznymi možnosťami osvetlenia ako sú lucerny, sviečky alebo povrázkové svetlá. S nimi môžete vytvoriť teplé a útulné prostredie, ideálne na relaxáciu a zábavu a akcentovať tak jednotlivé časti vašej obývačky.

obývacia izba v bohémskom štýle

Na záver možno povedať, že bohémsky design obývacej izby je predovšetkým o individualite a experimentovaní s rôznymi štýlmi a textúrami. Nebojte sa kombinovať a vždy sa zamerajte na vytvorenie teplého a príjemného priestoru, ktorý reprezentuje vašu jedinečnú osobnosť. Výmaľba v zemitých alebo naopak svetlých a vzdušných farbách dodá interiéru na jeho bohémskom štýle.



0 comments
bottom of page