top of page
  • Writer's pictureAdam

Najmódnejší interiér - trendy na rok 2023

Ak vás čaká veľká rekonštrukcia alebo sa v roku 2023 plánujete sťahovať, určite si prečítajte náš článok o najnovších trendoch, ktoré nás budú tento rok sprevádzať. Tu nájdete niekoľko tipov, ako si zariadiť byt v súlade s najnovšími trendmi a na čo sa oplatí venovať pozornosť. Môžete si tiež pozrieť naše články o štýloch roku 2023 a najmódnejších farbách na rok 2023.


trendy roku 2023


Buď Eko


Z roka na rok sa zvyšuje povedomie spoločnosti o ekológii, trvalo udržateľnom rozvoji a využívaní prírodných zdrojov. V roku 2023 nebude módny samotný dizajnérsky produkt, ale dôležité je, ako bol vyrobený a z akých materiálov. Čo sa týka nábytku – najviac trendy budú tie, ktoré sa zameriavajú na jednoduchý dizajn, no sú z prírodných a kvalitných materiálov, vrátane tých z recyklácie a tých, ktorých dopad na životné prostredie je zanedbateľný.


udržateľná domácnosť

Okrúhle tvary


V roku 2023 budú v móde doplnky so zaoblenými jemnými tvarmi. Použitie takýchto riešení robí interiér útulnejším a atmosférickým. Tekuté formy a oblé tvary tiež odkazujú na prírodné povrchové úpravy. V takýchto tvaroch však majú byť nielen samotné doplnky, ale aj stoly a kreslá majú byť založené na kruhu. Výraznou, nápadnou súčasťou nábytku majú byť aj povrchové úpravy takéhoto nábytku, teda kovania, úchytky či dosky.


okruhlé tvary

Zaoblené tvary možno do interiéru vniesť mnohými spôsobmi, napríklad pomocou dizajnových doplnkov, nábytku alebo oblúkov na stenách.


V neutrálnej farbe


Rok 2023 sa nesie v znamení neutrálnych farieb, ktoré majú byť skvelým podkladom pre výrazné, intenzívne akcenty. Najmódnejšie sú farby spojené s béžovou, svetlohnedou alebo bielou. Takéto farby dokonale ladia s prvkami z prírodných materiálov - drevo alebo kameň. Ak plánujete v nadchádzajúcom roku zmeniť svoje okolie a farby na stenách, odporúčame využiť služby profesionála, aby vám konečný výsledok naozaj vyrazil dych. V tomto prípade sa oplatí využiť platformu maliaradam.sk, ktorá združuje tých najlepších profesionálov v danom meste.


neutrálne farby


Keramické doplnky


Okrem prírodných doplnkov či farieb na stenách budú v roku 2023 módne aj keramické doplnky spájajúce klasiku s nádychom moderny. Tieto prvky sa môžu v priestore objaviť ako riad, ale aj ako štýlový doplnok stola - váza, tanier alebo ako efektná figúrka na krb.


V roku 2023 sa zameriame na kvalitu spojenú s prírodou. Na nejaký čas sa vzdialime od pestrých farieb či vzorovaných látok. Tento rok budeme mať v našich interiéroch miesto pre prírodu a budeme čoraz viac dbať na vplyv prvkov našej výzdoby na životné prostredie.






0 comments
bottom of page