top of page
  • Writer's pictureAdam

Výhody maľovania v zime

Premýšľate nad maľovaním v zime, ale od okolia počúvate, že to nie je praktické a je lepšie počkať na leto? Áno, kedysi to tak bolo, pretože farby boli nekvalitné a dýchať čerstvo namaľované steny bolo dokonca aj nebezpečné. Lenže v dnešnej dobe plnej farieb bez jedovatých chemikálií tieto nevýhody stratili na význame. Dovoľte nám v tomto článku vysvetliť, prečo je to len mýtus a pozrite sa na najväčšie výhody maľovania v zime.


Nové kvalitné farby


V minulosti obsahovali farby množstvo škodlivín a chemikálií, ktoré mali silný zápach, no najväčším zlom bolo ich vdychovanie. V dnešnej dobe však majú farby oveľa kvalitnejšie zloženie. Ako napríklad aj nami veľmi obľúbený Primalex plus, ktorý používame na väčšinu našich zákaziek na Slovensku a aj v Česku. Má výbornú kryciu schopnosť a vysokú oteruvzdornosť maľovania a jeho pomer cena/výkon z neho robí jednu z najvýhodnejších farieb dostupnú na slovenskom trhu.


valček na maľovanie

Teplé múry


Je síce pravda, že v teple, ktoré so sebou nesie leto schne farba lepšie, ale rovnako tak (ak nie viac) je dôležitá aj teplota stien samotných. V zime sa vykuruje oveľa viac ako v lete kedy stačí otvoriť okná a je zbytočné tak plytvať energiami. Steny sú tak oveľa viac vyhriate a farba na nich usychá oveľa rýchlejšie. Proces schnutia tak zaberie iba pár dní a bez nutnosti otvárať okno. Navyše sa naši partnerskí maliari zhodli na tom, že maľovanie teplých/zohriatych stien predlžuje životnosť náteru!


interiérový dizajn

Suchý vzduch


V zime býva suchší vzduch, čo taktiež urýchľuje proces schnutia po maľovaní. Urýchlenie procesu sa týka aj odstraňovania rôznych plesní, nečistoty a mastnôt. Je teda lepšie vykonávať tieto úkony v zime a nie pri vlhkom letnom vzduchu. Znižuje sa tým potenciálna šanca na návrat plesní. V lete síce môžete otvoriť okná, ale farba bude schnúť o niekoľko dní dlhšie, a vy tak budete musieť mať igelitom obalený nábytok podstatne dlhšie. A ako sme už vysvetľovali vyššie, s dnešnými vysoko kvalitnými farbami okná otvárať ani nemusíte a ušetríte si tak zbytočné vrstvy prachu vo vašom byte.


lístočky

Nižšia cena - rýchlejšia odozva


Na záver je tiež potrebné spomenúť výhody naceňovania prác v zime. Aj keď je fakt, že sa má maľovať v lete mýtus, veľa ľudí mu stále verí. Maliari sú tak v lete oveľa viac vyťažení, a to zodpovedá aj zvýšeným cenám, pokiaľ sa vám vôbec podarí maliara zohnať. Máte teraz unikátnu možnosť túto informáciu využiť a objednať si ich už v zime, kedy bývajú ceny nižšie. Presvedčiť sa sami môžete na našej kalkulačke. Veľmi radi sa na váš dopyt pozrieme a poradíme so všetkým potrebným. Zároveň sme schopní vám maliara zaistiť už na ďalší deň, a vďaka väčšej dostupnosti vám ho vyberieme presne podľa vašich potrieb!


ušetrite čas a peniaze

Dôvodov je samozrejme oveľa viac, ale už asi teraz chápete a fakty takisto hovoria samé za seba, že nie je dôvod vyčkávať do horúcich letných dní. Rovno odtiaľto sa môžete ísť pozrieť na odborníkov z maliaradam.sk, ktorí sú aktuálne najmodernejším spôsobom objednania maliara na Slovensku. Cez pár klikov si môžete objednať maliara a získať krásny nový vzhľad domova.


1 comment
bottom of page