top of page
  • Writer's pictureAdam

Aké riešenia môžu skryť nedostatky interiéru

Každý interiér má svoje plusy a mínusy, ale niektoré z nich môžu byť viditeľnejšie než iné. Miestnosť môže byť napríklad príliš tmavá, malá alebo má ťažko zamaskovateľné architektonické prvky. Našťastie existuje veľa spôsobov, ako tieto nedostatky skryť a vytvoriť krásny interiér.


interiérové doplnky

Jedným z najjednoduchších spôsobov ako presvetliť tmavú miestnosť je použitie svetlých farieb na steny. Svetlé farby odrážajú svetlo, vďaka čomu sa miestnosť zdá priestrannejšia a svetlejšia. Ak sa rozhodnete maľovať a chcete využiť služieb profesionála, odporúčame platformu Adam združujúcu tých najlepších maliarov interiérov.

Existuje niekoľko trikov, ktoré môžete použiť na vizuálne zväčšenie malej izby. Napríklad svetlé farby na stenách a nábytku a veľké zrkadlá môžu miestnosť zväčšiť. Takéto schovanie časti nábytku alebo jeho oddialenie od steny pomáha opticky zväčšiť priestor.

maľovanie svetlými farbami

Architektonické prvky, ktoré je obtiažne skryť, sú prvky, ktoré môžu byť kvôli svojej konštrukcii alebo umiestneniu ťažko integrovateľné so zvyškom interiéru. Tu je niekoľko príkladov takýchto prvkov:


1. Šikminy: Šikminy môže byť obtiažne skryť, pretože sú často nevzhľadné a môžu zaberať cenný priestor. Jedným z riešení je pretrieť ich svetlou farbou, ktorá umožňuje opticky zväčšiť priestor. Môžete tiež použiť špeciálne riešenia, akými sú obrazy alebo fototapety, ktoré ich zakryjú.


2. Komíny: Komíny, obzvlášť tie nepoužívané, môže byť ťažké skryť kvôli ich veľkosti a tvaru. Je možné ich prelakovať do svetlej farby, aby ladili so zvyškom interiéru, alebo zamaskovať špeciálne navrhnutým kusom nábytku, ako je komoda alebo knižnica.


3. Okná na neobvyklých miestach: Okná, ktoré sú umiestnené na neobvyklých miestach, ako sú šikmé miesta alebo blízko stropu, môže byť obtiažne skryť. Je možné ich zamaskovať špeciálne navrhnutými závesmi alebo roletami, ktoré zdôraznia ich charakter a zároveň umožňujú ich skrytie.


4. Potrubie a káble: Potrubie a káble môže byť ťažšie skryť kvôli ich viditeľnosti. Je možné ich schovať pomocou špeciálne navrhnutého nábytku, akým sú police alebo komody, ktoré vám ich umožnia schovať.


maľovanie kuchyne

Doplnky a dekorácie môžu byť efektívnym spôsobom, ako skryť nedostatky interiéru. Tu uvádzame niektoré príklady:


1. Záclony a žalúzie: Záclony a žalúzie môžu odviesť pozornosť od ťažko skrytých prvkov, ako sú okná na neobvyklých miestach alebo šikmo. Môžete si vybrať látku a farbu, ktorá bude ladiť so zbytkom interiéru a zdôrazní jeho charakter.


2. Koberce a vankúše: Koberce a vankúše môžu byť účinným spôsobom, ako skryť nevzhľadné podlahové prvky, ako sú dlaždice alebo laminát. Môžete si vybrať správnu veľkosť a farbu, ktorá bude ladiť so zvyškom interiéru.


3. Obrazy a plagáty: Obrazy a plagáty môžu byť účinným spôsobom, ako skryť ťažko zamaskovateľné prvky stien, ako sú šikminy a komíny. Môžete si vybrať správnu veľkosť a motív, aby ladil so zbytkom vášho interiéru.


4. Lampy a sviečky: Lampy a sviečky môžu byť účinným spôsobom ako skryť tmavé a malé miestnosti. Môžete si vybrať správny tvar a veľkosť, ktorá bude ladiť so zvyškom interiéru a poskytne dostatočné osvetlenie.


doplnky a dekorácie maľovanie

Aby sme to zhrnuli, každý interiér má svoje plusy a mínusy, ale existuje mnoho spôsobov, ako skryť nedostatky a vytvoriť krásny a funkčný interiér. Článok predstavuje niekoľko riešení usporiadania, ktoré môžu pomôcť skryť architektonické prvky, ktoré sa obtiažne skrývajú, ako sú šikminy, komíny, neobvyklé okná alebo potrubia. Môžete použiť svetlé farby na steny, doplnkové zdroje svetla, špeciálne riešenia ako obrazy alebo fototapety, nábytok na mieru alebo dekorácie. Vďaka týmto riešeniam môžete skryť nedostatky interiéru a vytvoriť krásne a funkčné priestory, ktoré budú radosťou pre oko.



0 comments
bottom of page