top of page
  • Writer's pictureAdam

Príprava miestnosti pred výmaľbou: sprievodca pre perfektné výsledky

Zmena farieb stien môže dodať vášmu domovu nový nádych. Či už sa chystáte vymaľovať obývaciu izbu, spálňu alebo pracovňu, jedná sa o jednoduchý sprievodca prípravou miestnosti, ktorý Vám umožní užívať si skvostné výsledky bez starostí!


Prikrytý nábytok, priestor pripravený na výmaľbu

Príprava miestnosti a nábytku:

Je kľúčové mať miestnosť pred príchodom maliara čo najviac vyčistenú a zbavenú predmetov. Hoci profesionálny maliar zaistí zakrývanie podláh, prelepovanie líšt a vypínačov, klient by mal pred príchodom maliara starostlivo vyprázdniť miestnosť od vecí, ktoré by mohli brániť prístupu ku všetkým stenám.


Pred tým, než náš partnerský maliar dorazí, stačí trochu upratať a pripraviť priestor. Pokiaľ si vyberiete možnosť, kedy maliar pripraví a zakryje všetko potrebné, netreba to preháňať. Avšak je tak či onak nutné vyprázdniť posuvný nábytok, napríklad povykladať z poličiek knihy a vybrať oblečenie zo skrine.


V prípade, že v cene nie je zahrnuté posúvanie či zakrývanie nábytku, očakáva sa, že daný priestor bude už zakrytý fóliou, taktiež bude už skoro prázdny alebo nábytok bude pripravený uprostred miestnosti kvôli ľahšiemu prístupu maliara k stenám.



Bezproblémový priebeh výmaľby a prípadného upratovania:

Uistite sa, že maliar bude mať dostatočný prístup ku vhodnému osvetleniu a tiež k vode (pre prípadné upratovanie po výmaľbe). To zaistí maliari optimálne pracovné podmienky a povedie k kvalitne vykonanej práci.


Voľba kvalitnej farby a materiálu:

Dbajte na kvalitu a individuálne potreby daného priestoru pri výbere farieb a maliarskych materiálov. Investícia do kvalitných materiálov má vplyv na trvanlivosť a estetiku výsledného náteru. V tomto bode Vám však môže poradiť aj samotný maliar alebo dané rozhodnutie môžete nechať úplne v rukách odborníka. Avšak vždy je dôležité zvážiť aj savosť daných stien, nadmernú vlhkosť v priestoroch alebo napríklad mierne nerovnosti v prípade starších priestorov.


Dohoda a komunikácia s maliarom:

Aby sme vám mohli zabezpečiť čo najladnejší priebeh celej akcie, je fajn sa pred štartom porozprávať s manažérom od Adama alebo už so samotným maliarom o všetkom, čo sa týka vašej maľby a tiež včas oznámiť prípadné zmeny. Buďte čo najviac špecifickí ohľadom Vašej vízie pre daný priestor, ale taktiež počúvajte rady odborníka v prípade dodatočných odporúčaní zo strany maliarov. Je vhodné v rýchlosti prekonzultovať, kto bude na mieste maliara čakať, kto bude prítomný v priebehu výmaľby, alebo či preferujete možnosť prenechania kľúčov maliari a teda nechcete byť prítomný pri samotnom maľovaní.


Maliar vytvárajúci linkovanie pomocou pásky

Príprava miestnosti pred výmaľbou je kľúčovým krokom na dosiahnutie dokonalých výsledkov. Veríme, že s týmto jednoduchým sprievodcom sa pripravíte na výmaľbu bez stresu a s radosťou.

0 comments
bottom of page